No oblidem les nostres veïnes xineses!

30 oct.

Què passa amb aquestes 300 dones xineses que se suposa es troben recloses i explotades en els burdells de l’Eixample? L’actual marc legislatiu fa difícil la persecució del proxenetisme i el tràfic ja que les noies corren un greu perill si gosen denunciar. Per contra, el règim d’estrangeria les col·loca en una situació d’extrema vulnerabilitat: en d’altres operacions policials realitzades a l’Eixample, el resultat més significatiu ha estat l’expulsió de les joves xineses en situació irregular. Responsables municipals reconeixien aleshores que aquestes noies, desprotegides i controlades per les màfies proxenetes, serien ràpidament reintroduïdes en els circuits de la prostitució organitzada.

Més enllà d’una realitat jurídica adversa als drets de les dones, és exigible una intervenció dels serveis socials municipals, interessant-se per la situació d’aquestes ciutadanes, assessorant-les i prestant l’aixopluc i l’assistència que requereix la seva situació. Cal fer una crida a la consciència democràtica de la ciutadania i, en primer lloc, dels homes. La compra de favors sexuals perpetua la situació d’explotació i violència que pateixen aquestes dones, vulnera la dignitat humana i qüestiona el model de societat en què vivim. Aquesta injustícia només és possible gràcies al silenci. Trenquem-lo.

El proper diumenge, 2 d’Octubre, en el marc de la Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample, se celebrarà, a les 21 h, un concert contra totes les violències vers les dones. (Enric Granados, entre Diputació i Consell de Cent). No oblidarem les nostres veïnes xineses!

Per Sylviane Dahan, vocal de Dona de la FAVB i de l’AV de l’Esquerra de l’Eixample.

Publicat a Ara (27/09/2011)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: