Challenging Men’s Demand for Prostitution in Scotland

31 oct.

De Jan Macleod, Melissa Farley, Lynn Anderson, and Jacqueline Golding

Published by Women’s Support Project, 2008

"Husk”, Christine Stark

Aquest estudi escocès basat en entrevistes amb una mostra de 110 homes “que consumeixen dones en la prostitució” demostra que contràriament al mite que els puteros són homes que no tenen accés a una vida sexual, haver tingut moltes parelles sexuals té una correlació positiva amb comprar “serveis sexuals”.

L’estudi també explora la relació entre violència sexual i prostitució: un 54% dels entrevistats que consumeixen de manera freqüent dones en la prostitució han comès actes d’abús o agressió sexual cap a dones no prostitutes, enfront d’un 30% dels que consumeixen de manera menys freqüent. Un 10% asseguren que violarien a una dona si sabessin que no se’ls castigaria per això i un 43% afirmen haver pressionat a dones per tenir sexe mentint-les.

Com indica l’estudi “igual que els pedòfils justifiquen les agressions sexuals contra les criatures i els maltractadors justifiquen el maltracte cap a les dones, els homes que usen prostitutes desenvolupen esquemes cognitius per a justificar la seva compra i ús de les dones”: “elles s’enriqueixen o fan un treball desagradable però necessari com el treball a la fàbrica”.

Els motius per a consumir “sexe comercial” són la manca de necessitat d’establir un lligam afectiu amb la persona i l’oportunitat de dominar les dones. La majoria dels entrevistats (93%) està d’acord amb la racionalització que les dones tenen “dret” a vendre sexe transformant la misèria de la prostitució en “un dret humà de les prostitutes”. En la vida real, continua l’estudi, “està clar que les dones que es prostitueixen prefereixen clarament el “dret” d’escapar de la prostitució”. L’estudi demostra com les actituds dels puteros a Escòcia està dins d’un continuum d’una misogínia mitjana a una forta: “les actituds cap a les dones estan associades amb comportaments sexuals coercitius no solament contra les dones prostituïdes sinó contra altres dones en les seves vides”. Un terç dels entrevistats usen freqüentment mites sobre la violació com per exemple “quan una dona diu que no en realitat vol dir que sí”. Un 34% pensa que la violació és deguda a una manca de control sexual per part dels homes.

Copyright: Women’s Support Project & Prostitution Research and Education.

Podeu descarregar l’estudi aquí: Challenging Men’s Demand for Prostitution in Scotland

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: