ELS NOSTRES COSSOS NO SÓN MERCADERIES!

21 nov.

Aquest és el material que serà distribuït el proper dissabte 26 de novembre a la Jonquera: tract-catala

En el marc de les anomenades “Lleis Òmnibus”, mitjançant la modificació de la Llei de Carreteres, hi queda prohibit l’exercici de la prostitució i es preveuen multes contra les dones. Aquesta disposició sanciona una activitat que no està tipificada com a delicte, expulsa de l’espai públic les dones en situació de prostitució i les empeny cap als locals d’altern i els prostíbuls de carretera, controlats per les xarxes proxenetes, com és el cas del macro bordell de la Jonquera. La indefinició jurídica de l’estat espanyol va cedint terreny davant les pressions de les indústries del sexe, que volen expandir els seus negocis mitjançant una legislació favorable.

Com a dones feministes, denunciem l’explotació i la violència que s’amaguen rere aquest negoci. Enganyades, forçades, traficades o empeses per la necessitat, milions de dones i nenes d’arreu del món es veuen abocades a la prostitució, amb uns efectes físics i psicològics devastadors. La prostitució – i la tracta que comporta – són incompatibles amb la dignitat humana. Lluny de ser “l’ofici més antic” de les dones, representa un comerç entre homes – proxenetes i clients -, projecta una imatge degradant de la dona i perpetua la desigualtat: el 96% de les persones prostituïdes són dones i el 99% dels clients són homes. El capitalisme globalitzat ha dut aquesta iniquitat al seu paroxisme.

Solidàries amb les víctimes de la prostitució, ens oposem a qualsevol normativa que les criminalitzi, fent-les invisibles i, per tant, encara més vulnerables. Però, de la mateixa manera, ens oposem a una regulació – sovint complementària de l’assetjament policial – que pretén establir “llocs apropiats” per a l’exercici de la prostitució o arbora l’excusa de millorar la seguretat de les persones prostituïdes. L’experiència dels països que han legalitzat la prostitució ens parla d’una influença creixent del crim organitzat en la vida pública, d’una expansió del tràfic i les violències, però no de millores pel que fa a la situació de les dones.

Per tant, reivindiquem:

  • La supressió de tota forma de repressió contra les persones prostituïdes.
  • La regularització de les persones immigrades prostituïdes, sense obligació de denúncia de les xarxes de proxenetes o traficants. . Una legislació que permeti lluitar efectivament contra el tràfic i l’explotació sexual i que responsabilitzi els “clients prostituïdors”, declarant la compra de favors sexuals com una violència de gènere.
  • Polítiques alternatives, oferint suport jurídic, assistencial, formació professional i accés als serveis socials a les persones en situació de prostitució, amb l’objectiu d’ajudar totes les qui ho desitgin a sortir-ne.
  • Educació escolar, així com formació de les administracions públiques, justícia i policia, en valors igualitaris i no sexistes.

Col•lectif feministe 66 – Dones d’Enllaç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: