Un món sense prostitució és possible i necessari!
La crisi aboca un nombre creixent de dones a la pobresa i limita les seves opcions. La creació de noves destinacions de turisme sexual esdevé un nínxol de negoci per a gent sense escrúpols. Una societat democràtica i un país digne no poden admetre l’existència d’una reserva de dones sotmeses al caprici sexual masculí. La transformació dels cossos femenins en mercaderies qüestiona qualsevol avenç en matèria d’igualtat de gènere.
La idea de crear aquesta Plataforma sorgeix de l’acció feminista del 26-N 2011, que tenia com a objectiu, entre altres, conscienciar i responsabilitzar els potencials clients de la violència que s’amaga rere les indústries del sexe. Es tractava, de manera més àmplia, de cridar l’atenció de l’opinió pública sobre la realitat del món de la prostitució i la situació de les persones – en la seva immensa majoria dones, estrangeres i en situació precària – que s’hi troben immerses.
No acceptem que aquesta situació perduri. Les dones han de tenir opcions per accedir a una veritable independència. Lluitarem per la nostra llibertat. Lluitarem contra la precarietat de les nostres vides, en defensa del dret a tenir un treball.
Aquesta Plataforma està oberta a totes les entitats democràtiques, moviments socials i, en general, a totes les dones i els homes que consideren el dret de no ser prostituïdes com una prerrogativa inalienable de les persones.
Per tant, amb caràcter d’urgència, reivindiquem:
- La supressió de tota forma d’assetjament administratiu o d’expulsió de l’espai públic que pateixen persones prostituïdes per la via d’ordenances de civisme i altres disposicions que les criminalitzen i les fan encara més vulnerables.
- La regularització de les persones immigrades prostituïdes, sense obligació de denúncia prèvia de les xarxes de proxenetes o traficants.
- Una enèrgica actuació policial i judicial contra la tracta i l’explotació sexual, que prioritzi la protecció de les víctimes i faci efectius els recursos jurídics existents, en particular pel que fa a la repressió del proxenetisme.
- Una legislació de filosofia social i feminista, que responsabilitzi els “clients” prostituïdors, declarant la compra de favors sexuals com una violència de gènere i, per tant, com un acte punible.
- Programes alternatius, dotats de recursos pressupostaris suficients i oberts a la participació de la societat civil, oferint suport jurídic i psicològic, accés als serveis socials i a l’habitatge públic, plans de formació i rendes d’inserció a les persones en situació de prostitució, amb l’objectiu d’ajudar totes les qui així ho desitgin a sortir-ne.
- Harmonització de l’espai jurídic europeu al voltant del model suec.
- Educació escolar, així com formació de les administracions públiques, justícia i policia, en valors igualitaris i no sexistes.
Participarem a la Manifestació del 8 de març en la qual farem difusió d’aquest Manifest.
compteu amb mi, com molt be sabeu fa molts anys que lluito contra la prostitució, vaig portar endavant la campanya “No compres prensa con anuncios de prostitución”. Ara estic ajudant a la plataforma internacional d’homes Zeromacho si els voleu contactar per l’acte ja m’ho direu. He escrit molts articles al respecte i com moltes porto molts anys defensant que hem d’anar a un espai únic on el tràfic i les màfies siguin perseguides i la demanda penada. Una societat on les persones poden ser comprades no es una societat amb equitat ni igualtat. Feu-ne promoció amb el hastag #FeminismoenRED moltes dones conjurades per difondre, poseu-ho també en castellá 🙂