“Cursos” per aprendre a prostituir-se

10 maig

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 9 de maig de 2012

El dia 8 de maig davant la notícia apareguda al diari Las Provincias on s’exposa que, suposadament, en les universitats valencianes s’estan repartint targetes publicitant cursos per aprendre a ser prostitutes, prometent diners ràpid i fàcil, Intersindical Valenciana s’ha manifestat a través d’un comunicat on s’exclama: “És increïble que, aprofitant la situació actual de crisi, empreses sense cap escrúpol es dediquin a enriquir-se a base de prometre el que anomenen “treball” com a prostituta.

Intersindical ha denunciat en repetides ocasions davant la Direcció General de Família i Dona del Govern Valencià, la publicitat creixent de prostíbuls al País Valencià, on van creixent aquest tipus de “locals” del qual es lucren màfies i proxenetes a costa de l’explotació de milers de dones i nenes, la majoria en situació irregular i víctimes del tràfic.

Intersindical Valenciana manifesta que l’activitat d’aquesta empresa impartint aquests “cursos” ha de ser prohibida immediatament i sancionats els seus responsables, ja que “converteix les dones en un mer objecte de consum sexual, i aquesta cosificació indueix a una apologia directa de la violència contra aquestes”. Considera també que de no sancionar-se seria establir un perillós precedent ja que altres persones sense escrúpols copiarien la iniciativa per lucrar-se amb la utilització sexista i vexatòria de les persones, especialment de les dones ( que conformen el 90 per cent de les persones que es prostitueixen).

Per aquests motius, des d’Intersindical Valenciana, s’ha iniciat una campanya per exigir a la Direcció General de Família i Dona que realitzi les gestions oportunes per a la paralització d’aquesta activitat empresarial i la sanció que correspongui als seus responsables i per un recolzament a la denuncia d’aquesta activitat i la seva publicitat a l’Observatorio de la imagen de la mujer (estatal). El diari Levante del dia 9 de maig confirma la notícia tot dient que més de 90 persones ja s’han interessat per aquesta “activitat empresarial”, al mateix temps que la Generalitat valenciana es planteja denunciar aquest “curs”.

La diputada d’EUPV Esther López Barceló s’ha fet ressò de les denúncies realitzades des d’ Intersindical Valenciana sobre la massiva aparició de publicitat de cursos per exercir la prostitució, als voltants de les universitats valencianes, i ha assegurat que preguntarà a Les Corts sobre aquesta qüestió al conseller de Benestar Social i Justícia. “Si l’existència d’aquesta activitat empresarial es confirma, el Consell l’ha de prohibir immediatament i sancionar als seus responsables”, ha afirmat López Barceló que amb data 8 de març ha registrat a Les Corts Valencianes una pregunta escrita i un preg de resposta oral sobre aquest tema.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: