Marxa en defensa de l’educació pública

27 ag.

IMG-20130817-WA0004Des de la FAVB volem expressar el nostre suport als mestres, pares i mares d’alumnes, així com als diversos col·lectius i a la ciutadania que aquests dies esteu “marxant” a través del país en defensa de l’ensenyament públic. Mai com ara, des dels anys de la transició, l’escola – i tots els nivells educatius públics en general –no havien estat tan qüestionats en la seva funció social, a còpia de restriccions pressupostàries, reducció d’efectius, contrareformes i decrets de tall autoritari, promoció de lobbys i interessos privats…

I, certament avui també més que mai, aquesta funció de l’escola es revela cabdal com a factor de cohesió i de justícia social. Aquest estiu, des que el Síndic de Greuges va alertar de la situació de malnutrició de milers d’infants, s’ha desfermat una polèmica en què hem pogut sentir alguns responsables governamentals treure ferro a la situació dient-nos que, al capdavall, “no n’hi ha per tant”. Les entitats veïnals sabem, però, quina és la realitat dels nostres barris i quins estralls hi està causant la pobresa. La comunitat educativa també n’és conscient. Les escoles són, cada cop més, termòmetres de la situació i punts nodals de la solidaritat.

L’anunci de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat no augura res de bo pel que fa a la despesa educativa… justament quan esdevé urgent, no només aturar noves retallades, sinó revertir les mancances acumulades, acabar amb la precarietat del personal ensenyant i la penúria dels centres. És el moment, per tant, de fer sentir al carrer aquestes exigències. Només una potent xarxa educativa pública, laica, de qualitat, dotada dels recursos necessaris, pot vertebrar una ciutat democràtica i un país lliure.

Així, doncs, convidem les associacions veïnals de Barcelona i el conjunt de la ciutadania a acollir, el proper dissabte, 31 d’agost, l’arribada de la Marxa en defensa de l’educació pública i a fer-ne el punt de partida d’una reivindicació sostinguda als barris. Totes i tots som marea groga!

13. 30 h. Arribada a l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (Plaça d’Espanya)

19 h. Acte final de la Marxa al Parc de l’Espanya Industrial.

Barcelona, 27 d’agost de 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: