La Plataforma pel dret a no ser prostituïdes reclama a la Jonquera acabar amb l’explotació sexual amb una vintena d’entitats més

15 des.

La Jonquera ha esdevingut una de les zones de Catalunya on les denominades “indústries” del sexe són més visibles gràcies, principalment, a l’existència del bordell més gran d’Europa, el Paradise. Això l’ha convertit en un conegut destí de turisme sexual i hi ha propagat la presència d’organitzacions mafioses que es lucren a través de la venda de cossos femenins. És ben coneguda l’existència de víctimes d’explotació sexual als bordells de la zona. Dones prostituïdes contra la seva voluntat, sotmeses a les xarxes de proxenetes. Una realitat que les més d’una vintena d’organitzacions que el passat 30 de novembre es van aplegar a la Jonquera consideren que no té cabuda en una societat democràtica.

Per mostrar el rebuig a aquesta situació, les associacions, sindicats i partits participants van tallar l’N-II en una acció en què es van sentir consignes com “els nostres cossos no són mercaderies” o “sense clients, no hi ha prostitució”. Moments abans de prendre part en aquest acte, la Plataforma pel dret a no ser prostituïdes va visitar el Museu de l’Exili, símbol del desplaçament forçat de poblacions perseguides a causa de la seva lluita en defensa de la igualtat i la llibertat. Allà va recordar que la prostitució, com totes les violències sexuals, és la manifestació de la dominació patriarcal dels homes sobre les dones. Que el dret de no ser prostituïdes és una prerrogativa inalienable de totes les persones.

Des de la plataforma es va reiterar la necessitat d’eliminar les normatives que persegueixen les persones prostituïdes, de regularitzar les dones immigrades en aquesta situació sense obligació de denunciar les xarxes de proxenetes o traficants, i una enèrgica actuació policial i judicial contra l’explotació sexual. A més es va remarcar la urgència de disposar d’una legislació que declari la compra de dones com una violència de gènere i que penalitzi els clients prostituïdors així com l’harmonització de l’espai jurídic europeu al voltant del model suec; programes de suport a les persones prostituïdes (oferint accés als serveis socials i rendes d’inserció, entre d’altres); i educació escolar i social en valors no sexistes.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: