Perquè jo decideixo – Tren de la Llibertat – 1 de febrer, Madrid

16 gen.

tren-aborto-libre-legal

A Madrid, l’1 de febrer, sortirem a les 12.00 h des de l’estació d’Atocha cap al Congrés dels Diputats, on lliurarem, per registre, el següent text, escrit per Alicia Miyares, al president del Govern, el president del Congrés, la ministra Ana Mato, el ministre Alberto Ruiz Gallardón i els diferents grups del Congrés.

 Perquè jo decideixo

Perquè jo decideixo des de l’autonomia moral, que és la base de la dignitat d’una persona, no accepto imposició ni cap prohibició pel que fa als meus drets sexuals i reproductius i, per tant, a la meva plena realització com a persona. Com a ésser humà autònom em nego a ser sotmesa a tractes degradants, ingerències arbitràries i tuteles coactives en la meva decisió de ser o no ser mare.

Perquè sóc lliure invoco la llibertat de consciència com el bé suprem sobre el qual fonamento les meves decisions. Considero cínics als que apel·len a la llibertat per restringir-la i malèvols als que no important-los el sofriment causat volen imposar a tothom els seus principis de vida basats en inspiracions divines. Com a ésser humà lliure em nego a acceptar una maternitat forçada i un règim de tutela que condemna a les dones a la “minoria d’edat sexual i reproductiva”.

Perquè visc en democràcia i sóc demòcrata accepto les regles del joc que delimiten drets de pecats i llei de religió. Cap majoria política nascuda de les urnes, per molt absoluta que sigui, està legitimada per convertir els drets en delictes i obligar-nos a seguir principis religiosos mitjançant sanció penal. Com a ciutadana exigeixo als que ens governen que no transformin el poder democràtic, salvaguarda de la pluralitat, en despotisme.

Perquè jo decideixo, sóc lliure i visc en democràcia exigeixo al govern, a qualsevol govern, que promulguin lleis que afavoreixin l’autonomia moral, preservin la llibertat de consciència i garanteixin la pluralitat i diversitat d’interessos.

Perquè jo decideixo, sóc lliure i visc en democràcia exigeixo que es mantingui l’actual Llei de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs per afavorir l’autonomia moral, preservar la llibertat de consciència i garantir la pluralitat d’interessos de totes les dones.

Traducció: Sophie Acosta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: