Les dones del moviment veïnal d’ahir i d’avui

6 febr.

índiceUn projecte magnífic!! Recuperem la nostra història, la nostra genealogia de lluitadores incansables!

“Les dones han estat invisibles als diversos moviments socials mixtes, també al moviment veïnal. No obstant, i potser com a cap d’altre, la història de les Associacions veïnals (AV) no es pot entendre sense l’aportació de les veïnes.

La seva proximitat als espais i les necessitats de la cura les va fer sensibles a demandes que no eren específiques de les dones però que elles van encapçalar des de les diverses Vocalies de Dones que van crear i al carrer.

Demandes que anaven des de semàfors a cruïlles perilloses fins a escoles bressol, ambulatoris, mercats, zones verdes i un llarg etcètera. Demandes que anaven adreçades a millorar la qualitat de vida als barris”.

http://ddmvaa.bonavista-gd.com/

 

“Aquesta pàgina web ha estat pensada per a acompanyar l’exposició LES DONES DEL MOVIMENT VEÏNAL D’AHIR I D’AVUI, una projecte de la Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC) per a visibilitzar les grans aportacions de les veïnes al benestar dels barris i que ha comptat amb l’estreta col·laboració de l’equip de professionals de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) i de l’expertesa d’Eva Fernàndez, ex-presidenta de la FAVBarcelona i qui ha fet recerca acadèmica entorn la història de les Vocalies de les Dones de les AV. L’exposició i aquesta pàgina web té l’objectiu de destacar les aportacions de les dones des de les entitats veïnals, tant les activistes que van vertebrar el moviment veïnal dels anys 70 i 80, com les que estan treballant ara. Veïnes que han liderat grans gestes o han fet i estan fent un treball silenciós de cura al veïnat més vulnerable dels barris. Un treball voluntari molt important també.”

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: