Han mort almenys 15 persones a la frontera. Demanem la dimissió del Sr. Fernández Diaz

16 febr.

Comunicat de SOS Racisme:

thumb

Davant dels lamentables fets que es van tenir lloc a Tajaral (Ceuta) la setmana passada, i que han suposat, de moment, la mort de 12 persones; SOS Racisme Catalunya, com a organització de defensa dels Drets Humans, demana la dimissió del Ministre d’Interior, el Sr. Jorge Fernández Díaz:

– Considerem que el Sr. Fernández Díaz com a Ministre d’Interior de l’Estat Espanyol és responsable de les actuacions que fan els diferents agents de seguretat de l’estat; i que en aquest cas, l’actuació dels agents de la Guàrdia Civil ha estat una clara vulneració dels Drets Humans, i s’ha saldat amb la mort de 12 persones.

– Denunciem, una vegada més, aquesta política migratòria, que és culpable de la mort de milers de persones cada any. Una política que és responsabilitat de la Unió Europea, del Govern Espanyol i d’una part important dels partits polítics que, en diverses ocasions, han donat suport reformes de la llei d’estrangeria.

– Repudiem les declaracions que han fet diferents responsables, entre ells de la Guàrdia Civil, en les que amenacen amb denunciar per injúries a les organitzacions que hem pres mesures per a exigir una investigació dels fets. És lamentable que es criminalitzi a les organitzacions de defensa dels Drets Humans que demanen una investigació exhaustiva. No ens aturaran: Des de la Federación Asociaciones de S.O.S Racismo del estado español, de la qual formem part, ens personarem a les diligències prèvies que s’obrin a Ceuta en relació als fets, sense descartar emprendre altres vies en l’àmbit europeu o internacional.

– Aplaudim les declaracions institucionals, com és el cas del Parlament de Catalunya, entre d’altres, que condemnen els fets, exigeixen que es depurin responsabilitats i demanem la dimissió del Ministre d’Interior. Aquestes mostres institucionals davant fets que posen en qüestió els fonaments d’un estat de dret són imprescindibles; és per això que animem a altres estaments a fer el mateix.

Cal que la societat civil i el teixit associatiu siguem responsables, i prenguem el compromís de denunciar les constants vulneracions que pateixen persones, en aquest cas a la frontera a Ceuta, com a conseqüència del racisme d’estat. Una societat on tingui cabuda el racisme, mai no serà una societat justa i democràtica.

Crònica de la concentració del passat dimecres 12 de febrer. Homenatge a les víctimes i denúncia de l’acció del Govern.

Moments de dolor i emoció a la plaça de Sant Felip Neri

Imagen-9811Unes tres-centes persones ens vam aplegar dimecres a la plaça de Sant Felip Neri per recordar i homenatjar les víctimes del Tarajal, a Ceuta. Als primers minuts, silenci, espelmes, dolor. Però quan el dolor davant d’aquestes morts absurdes -que se sumaven a tantes d’altres que ens recordaven les fotografies dels morts als CIES-, ens començava a fer un nus a la gola, difícil d’empassar, llavors van començar els crits d’indignació. Crits contra tantes morts inútils, contra tanta opacitat, contra tant de menyspreu per a les vides humanes, contra tanta injustícia, contra tant de cinisme. I és que no podem continuar acceptant que un Ministre de l’Interior canviï la versió oficial dels fets cada dia, a mesura que es van coneixent noves informacions; no podem tolerar que ens vulguin fer creure que la Guàrdia Civil actua a les fronteres per raons humanitàries, quan el seu concepte de salvar vides consisteix a disparar pilotes de goma contra persones que s’estan ofegant; no podem permetre que es continuïn matant persones innocents que l’únic delicte que han comès és arriscar la seva vida, llançant-se al mar per aconseguir un futur millor.

Prou de criminalitzar víctimes innocents, prou d’assassinats impunes a les fronteres i als CIES, prou d’opacitat. Exigim una investigació exhaustiva dels fets i la depuració de responsabilitats, que van des dels comandaments de la Guàrdia Civil, fins al delegat del Govern a Ceuta i el propi Ministre de l’Interior. Perquè no volem retornar als moments més negres de la nostra història, no volem tornar a cantar “assassins de raons, de vides,/ que mai no tingueu repòs en cap dels vostres dies/ i que en la mort us persegueixin les nostres memòries”.”

SOS Racisme Catalunya

Barcelona 14 de febrer de 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: