“Bye, Bye Barcelona”

27 abr.
Documental sobre la massificació turística a Barcelona, fet per l’Eduardo Chibás sense més pressupost que l’enorme quantitat de temps que hi ha dedicat arran de certs elements i usos de la ciutat que sentia perdre’s i davant del què no volia ni podia quedar-se sense fer res.
Si la manifestació contra el Pla d’abUsos de Ciutat Vella de fa gairebé un any el va sacsejar i plantejar-se  aquest rodatge, després va anar filmant altres mobilitzacions i va anar a buscar residents de les zones turístiques que tenien -i tenen- coses a dir sobre la la qüestió. Entre elles, vàries que pertanyen a la Xarxa Veïnal Ciutat Vella, que ara es complau en convidar-vos a la presentació en societat de la pel·lícula.
 
Bye bye, Barcleona
Barcelona té un problema gros. La tercera ciutat més fotografiada del món, receptora de més de vuit milions de visitants l’any, pateix la massificació turística allà on més mal fa: la carn dels seus habitants.
El documental Bye bye, Barcelona recull el testimoni de gent que se l’estima i la coneix, la camina i la pateix, per il·lustrar l’impacte desolador que la bombolla turística té sobre els seus teixits urbà i social. La privatització d’espais que abans compartíem, la banalització de llocs que ara fan vergonya aliena, l’extinció del veïnat i del petit comerç sota la pressió dels hotels i els apartaments turístics, són efectes d’un fenomen que ens expulsa dels barris on vivim per cedir-los a qui només els consumeix durant una estona. Però, el documental ens fa veure que el problema no són els turistes —qui més qui menys ho és de tant en tant—, sinó la manca d’una gestió política pensada per a la població i els operadors d’un monocultiu que socialitza els seus costos i en concentra la riquesa. El mal és dins.
Més informació aquí: http://www.byebyebarcelona.com/
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: