Rebuig a la campanya que mostra els homes com les víctimes de la violència per part de la parella  

3 jul.

6a00d8341bfb1653ef01a511c2c952970cEls mitjans de comunicació es van fer ressò recentment d’un vídeo realitzat per l’entitat britànica ManKind Initiative encaminat a denunciar que, segons indiquen, el 40% de la violència domèstica en aquest país és patida per homes. El vídeo mostra a través de dos actors el suport que tenen en la societat les dones víctimes de violència per part de les seves parelles mentre que quan la situació s’intercanvia, i és la dona l’assetjadora, tothom actua amb indiferència o fins i tot mofa. Aquesta campanya va tenir una àmplia difusió als mitjans de comunicació i a les xarxes. Fins i tot a la publicació Nació Digital apareix sota l’etiqueta violència feminista.

Davant d’aquest fet, des de la Plataforma pel dret a no ser prostituïdes volem posar de manifest el perill que representen aquest tipus d’afirmacions, totalment tendencioses i que res tenen a veure amb la realitat.

Les dades així ho assenyalen. El darrer estudi elaborat per l’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea, indica que un 33% de les dones europees han patit violència física o sexual. El mateix informe recull que un 44% de les dones del Regne Unit han reconegut haver estat víctimes de violència mentre que a l’Estat espanyol la xifra se situa en el 22%. Al mateix temps, a l’Estat espanyol, l’any 2013 van morir assassinades a mans de les seves parelles o exparelles 54 dones.

A totes aquestes situacions cal afegir-hi la violència estructural conformada per la desigualtat salarial, la feble presència de dones en els alts càrrecs, el fet que assumeixin la major part de les tasques de cura o la cultura androcèntrica que es vehicula també a través dels continguts culturals, entre d’altres.

Per tot plegat volem deixar clar que aquesta campanya, que apel·la a tractar la “violència domèstic”a cas per cas, deixant de banda el seu fonament social, tan sols té per objectiu mantenir el poder predominant dels homes i representa un atac als esforços per assolir la igualtat entre les persones.

Un article de Lorente Acosta sobre aquesta campanya masculinista o “postmachista”, AQUÍ.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: