Comunicat de premsa – Mouvement du Nid – París

23 des.

17 de desembre de 2014

Denunciem i condemnem totes les violències exercides sobre les persones prostituïdes, inclosa la violència que consisteix a pretendre que la prostitució és un « treball sexual ».

Aquest 17 de desembre, Dia internacional contra les violències que pateixen les treballadores sexuals, el Mouvement du Nid de París vol denunciar la violència de què són víctimes cada dia les persones prostituïdes :

  • la violència dels « clients », que fan servir les persones prostituïdes com si fossin objectes ;
  • la violència de les xarxes de proxenetes i dels Estats còmplices, que organitzen l’explotació de les persones més vulnerables per tal de satisfer la demanda dels « clients » ;
  • la violència dels policies, en tractar les persones prostituïdes com a delinqüents i no pas com a víctimes ;
  • la violència de la societat, que considera les persones prostituïdes com a éssers infames i immorals i tolera les violències de què són objecte mentre no pertorbi la tranquil·litat pública ;
  • la de tots aquells que, pretenent defensar els interessos d’aquestes persones, segueixen negant la violència inherent a aquest « comerç de la violació » i afirmen que es tracta d’una feina com una altra.

Els nostres voluntaris i voluntàries acompanyen quotidianament les persones prostituïdes. Som testimonis privilegiats de totes aquestes violències i volem insistir en la responsabilitat preponderant dels « clients » en aquest esclavatge.

Per satisfer la demanda dels « clients », les xarxes de traficants segresten, violen, colpegen i desplacen dones i infants des dels països pobres i els prostitueixen per la força a Europa. Cal recordar que més del 80 % de les persones prostituïdes són víctimes d’aquestes xarxes. Aquestes xifres són a bastament conegudes. Els “clients” no poden ignorar aquesta realitat.

Els « clients » de la prostitució no hi busquen una relació sexual; compren una violació, car imposen el seu desig i s’aprofiten de la seva posició de força (en primer lloc, econòmica). ¿Hem de seguir acceptant aquesta mena de “relacions sexuals” unilateralment volgudes? ¿No representa això la forma més arcaica i patriarcal de la dominació sexual, com el “dret de cuixa” o el “deure conjugal”?

Els « clients » són els principals agressors de les persones prostituïdes. Quan en tenen l’ocasió, colpegen o maltracten les persones prostituïdes (penetrant-les amb violència, ofegant-les amb el sexe durant una fel·lació, mossegant-les o pessigant-les),les humilien, les insulten, les amenacen o les atemoreixen.

Negar aquesta violència significa autoritzar-la i avalar-la. No, la prostitució no és un ofici; és un esclavatge. Cap treball no pot privar les persones de la seva dignitat. Si hi ha feines que considerem penoses, la societat ha de prendre disposicions per tal de protegir les persones que les realitzen, reduint, per exemple, el temps de treball. Però la prostitució no és una “feina penosa”, és una realitat intolerable. Car n’hi ha prou amb un sol “servei” per atemptar contra la integritat de la persona.

Traducció “Dones d’Enllaç”

Una resposta per a “Comunicat de premsa – Mouvement du Nid – París”

Trackbacks/Pingbacks

  1. La prostitució no és un ofici; és un esclavatge | Amoncomunicacio's Blog - gener 13, 2015

    […] Negar aquesta violència significa autoritzar-la i avalar-la. No, la prostitució no és un ofici; és un esclavatge. Cap treball no pot privar les persones de la seva dignitat. Si hi ha feines que considerem penoses, la societat ha de prendre disposicions per tal de protegir les persones que les realitzen, reduint, per exemple, el temps de treball. Però la prostitució no és una “feina penosa”, és una realitat intolerable. Car n’hi ha prou amb un sol “servei” per atemptar contra la integritat de la persona. Publicat a Plataforma […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: