Conferència i trobada amb Rosen Hicher – Barcelona, 25 d’abril

28 abr.

Enfront de un debat que divideix profundament la nostra societat, ens ha semblat important sentir la veu d’una categoria de dones molt difícil de trobar a casa nostra: les supervivents de la prostitució. El dissabte 25 d’abril vam poder escoltar a una d’elles que ha perdut la por de parlar, Rosen Hicher. Una dona valenta que representa la baula mancant en totes aquestes discussions on són legitimades únicament les dones que es diuen “exercir lliurement la prostitució” distingint-les de les “forçades”.
Rosen Hicher és una figura molt coneguda a França arran de la marxa de 800 km, que va fer en setembre de l’any passat on va recórrer totes les ciutats en les quals es va prostituir. Hi va sempre acompanyada de la seva filla. Al final de la seva marxa va reagrupar 12 dones “supervivents” i han creat l’associació “Survivantes de la Prostitution” a França.
Ens va explicar que havia començat en la prostitució per necessitat econòmica “lliurement”, pensant que seria per a 4 mesos… i va durar més de 20 anys, fins que va prendre consciència enfront de les violències que patia, i va decidir sortir de la prostitució. Ara milita per l’abolició de la prostitució.

Van ser moments molt emocionants i enriquidors per les persones presents i ens va convèncer de la necessitat de l’abolició del sistema prostitucional.

Algunes de les fotografies són de la nostra companya Maria Olivella.

Una resposta per a “Conferència i trobada amb Rosen Hicher – Barcelona, 25 d’abril”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Perspectiva de gènere en l’educació i en les polítiques socials, claus per la lluita contra la feminització de la pobresa | Plataforma Catalana pel Dret a No Ser Prostituïdes - Abril 29, 2015

    […] de la FAVB. Sylviane Dahan; un dels portaveus de la Marea Pensionista. Domiciano Sandoval; i la membre de l’organització francesa, Supervivents de la Prostitució, Rosen Hicher; es van exposar les causes principals que porten a les veïnes d’edat més avançada a ser […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: