Claudine Legardinier – “Prostitució : una guerra contra les dones”

7 des.

prostitution_guerre

Claudine Legardinier – Prostitution : une guerre contre les femmes, Préface Laurence Noëlle, Éditions Syllepse, 2015.

Traducció al català de la presentació de l’editorial.

No són sols els integrismes que amenacen les dones. L’ultraliberalisme, d’una manera més suau, treballa per a asservir-les. Mirant de normalitzar la prostitució, dreça un obstacle enmig de la prolongada marxa de les dones cap a l’autonomia i la igualtat. Car, d’entrada, la prostitució causa un greu perjudici a les dones. A totes les dones! Aquest “destí” etern al qual molts s’apressen a reconduir-les constitueix l’arma més potent de la seva desvalorització, tant en la realitat com en el pla simbòlic.

Per a les primeres concernides, es tracta d’un carreró sense sortida que pot costar-los molt car: privació de paraula, negació de drets, violències, humiliacions, fins i tot assassinat. Per a totes les dones, el manteniment dels estereotips més rancis i d’un insidiós sostre de vidre. Guanys i beneficis? Els recapten uns altres. I, primer de tot, l’ordre mercantil: proxenetes, Estats, però també “clients” que hi troben una eina ideal per a l’exercici del seu poder i la preservació del vell domini reservat masculí. La complaença davant la prostitució roman infinita. Mitjans de comunicació, intel·lectuals, amb el suport d’alguns corrents polítics, desenvolupen una propaganda tenaç per mantenir aquest fòssil en vida. Tanmateix, després de segles de fracassos a l’hora d’organitzar i controlar la prostitució, esdevé palesa la necessitat d’emprendre un altre camí. En aquest sentit, França ha endegat una acció valenta.

Una revolució cultural està en marxa. Ni més, ni menys: una utopia amorosa i política portadora de transformació social, un projecte de futur que afirma el rebuig de la mercantilització de tot el que existeix i la voluntat d’una nova manera de viure junts.

L’autora

envoi-23Periodista independent i ex-membre de l’Observatori de la Paritat entre dones i homes, Claudine Legardinier recull des de fa trenta anys els testimonis de persones prostituïdes per a la revista del Mouvement du Nid, Prostitution et Société. Va col·laborar en l’elaboració del Dictionnaire critique du féminisme (PUF, 2000) i ha publicat diversos llibres: La prostitution (Milan, 1996), Les trafics du sexe, femmes et enfants marchandises (Milan, 2002), així com Les clients de la prostitution, l’enquête (Presses de la Renaissance, 2006) en col·laboració amb Saïd Bouamama.

Traducció: Dones d’Enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: