Comunicat de la Plataforma respecte els fets de Ca la Dona durant l’assamblea d’organització de la vaga feminista del 8 de març

24 gen.

El passat diumenge 20 de gener de 2019, en el marc de la preparació de la vaga feminista del 8 de març, vàries companyes feministes abolicionistes van patir violència verbal, insults i persecució dins de Ca la Dona, com ha explicat Cruz Leal, del Foro Feminista de Barcelona, en aquest text.

Com a Plataforma catalana pel Dret a No ser Prostituïdes som conscients de les dificultats de fer entendre les veus feministes abolicionistes dins de l’Espai de Ca la Dona, del qual vàries entre de nosaltres en som sòcies.

No compartim que aquest espai, que es vol plural i divers, no inclogui en el seu si la crítica feminista a la prostitució com una clara violència masclista. Aquesta posició forma part del moviment feminista i ha de poder ser present en aquest espai feminista, si és que realment Ca la Dona és un espai de feminismeS i no únicament d’una sola corrent de pensament. Som plenament conscients que Ca la Dona és un espai que majoritàriament defensa la institució de la prostitució i del neo-llenguatge del “treball sexual”. Aquesta posició no ha estat mai consensuada de forma democràtica ni a través de cap debat ampli. Ca la Dona s’ha manifestat públicament en aquest sentit, per exemple signant el 2016 la carta oberta del grup “Prostitutas indignadas” “Nosotras no, carta abierta al abolicionismo”, un text ple de despropòsits sobre què signifiquen les reivindicacions feministes abolicionistes, respòs per Pilar Aguilar (publicat al nostre blog). Mai no vam saber, tot i preguntar-ho, en quin espai de decisió de Ca la Dona es va acordar signar col·lectivament aquesta carta en qüestió. Creiem que Ca la Dona fa anys que està cooptada per un sector feminista que no qüestiona les reivindicacions del lobby proxeneta, sinó que ben al contrari les comparteix.

Des de fa anys, vàries membres de la Plataforma hem intentat portar les nostres posicions dins d’aquest espai feminista històric de la ciutat de Barcelona, vivint situacions desagradables degut a les nostres conviccions feministes. Al punt de violència al qual s’ha arribat avui és intolerable. Reafirmem la nostra convicció que aquest debat ha de ser resolt de manera pacífica. Estem en contra de fer de la prostitució un debat tabú del qual no es pot parlar dins del feminisme. Estem contra la llei del silenci respecte aquesta institució profundament misògina i patriarcal. Necessitem una profunda reflexió i un gir del feminisme davant l’amenaça d’una dreta i d’una extrema dreta que fan bandera dels ventres de lloguer i del masclisme de puticlub.

Plataforma pel Dret a No ser prostituïdes, 24 de gener de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: