Comunicat sobre “Dollhouse”

26 febr.

L’anunci de la imminent inauguració d’un gran club d’striptease a la Rambla constitueix una pèssima notícia per a Barcelona. «Entreteniment adult», diu el seu promotor, Hans Dieter Otto, que ha estat involucrat en diverses investigacions sobre proxenetisme i altres delictes – igual que altres socis coneguts d’aquest muntatge. En un mot: indústries del sexe, amb el cos de la dona com a mercaderia. A gran escala i com a atractiu turístic de la ciutat: el Dollhouse («La casa de les nines») anuncia «xous eròtics, festes privades, ball en barra i a la falda dels clients,més de 50 showgirls…». El macro-centre d’espectacles no és un bordell, però està cridat a ser un gran vector de la prostitució a Barcelona. «Ciutat de fires i congressos», Barcelona esdevé cada cop més també una destinació de turisme sexual. I això comporta un increment de la tracta de dones i nenes amb finalitat d’explotació sexual, la proliferació de prostíbuls en apartaments incontrolats, el poder creixent de les màfies proxenetes i el blanqueig dels diners del crim organitzat.

Deplorem que, a l’empara de llicències atorgades amb anterioritat a l’actual Pla d’usos de Ciutat Vella, aquest projecte pugui comptar amb els permisos municipals reglamentaris. Inadvertència? Manca de vigilància per part de l’Ajuntament? El cas és que d’altres projectes foren descartats per al local en qüestió i, finalment, ens trobem amb el pitjor de tots, el que causarà major perjudici a l’entorn veïnal, a la dignitat de les dones i a tota la ciutat.

L’obertura d’aquest local hauria d’encendre molts senyals d’alarma. Barcelona no pot esdevenir el gran prostíbul del sud d’Europa. Necessitem canvis normatius. Si, ara com ara, l’Ajuntament no està en mesura de tancar el Dollhouse, és imperatiu que estigui amatent a un cridat a provocar tota mena de molèsties i, versemblantment, a atraure activitats delictives al seu entorn.

Plataforma pel Dret a No Ser Prostituïdes, febrer de 2019

A %d bloguers els agrada això: