Qui som? Qui sommes-nous?

“Plataforma formada per Dones d’Enllaç i persones a títol individual que treballa per l’eliminació de les violències masclistes i contra la mercantilització de les dones en la prostitució. Considerem el sistema prostitucional com una institució patriarcal, classista i racista injusta. El principal “dret” en la prostitució és el de poder-ne sortir, com desitgen la majoria de dones que són prostituïdes si existissin alternatives de treball reals. Defensem l’existència d’alternatives econòmiques i de treball reals per a les dones, així com programes de suport social. Perquè la prostitució NO és un “treball com un altre”. Som favorables a les legislacions similars a les dels països nòrdics com Suècia, Noruega o com recentment França, que descriminalitzen l’exercici de la prostitució però penalitzen la compra de dones, considerada com una violència masclista i un privilegi masculí inacceptable en una societat que reclama la igualtat entre homes i dones. Ens posicionem contra qualsevol projecte de reglamentació de la prostitució, i lluitem contra la seva banalització i normalització. Defensem la penalització del proxenetisme i una lluita eficaç contra la trata de persones per a l’explotació sexual, tal i com figura en la Convenció per a l’Eliminació de totes les formes de Discriminació envers les Dones (CEDAW, 1979, ratificada per l’Estat espanyol el 1984). La prostitució és una trava a la igualtat real entre dones i homes. La prostitució no té res a veure amb la sexualitat de les dones i és a les antípodes de la revolució sexual i d’una sexualitat mútua basada en el desig i plaers compartits. Exigim una educació sexual i afectiva en aquest sentit”.

Un món sense prostitució és possible i necessari!

Feminisme

“L’actual crisi del sistema financer i especulatiu, així com les decisions polítiques neoliberals adoptades pels governs, estan abocant un nombre creixent de dones a la pobresa i limiten les seves opcions personals i laborals. En matèria de drets de les dones, un gran nombre dels nostres drets estan en perill en un sistema patriarcal més vigent i violent que mai. Els drets sexuals i reproductius són qüestionats arreu del món, les violències masclistes (a casa, a la feina, al carrer) ens condicionen el nostre dia a dia, les discriminacions sexistes al món laboral (salaris un 20% més baixos que els dels homes, contractes més precaris, assetjament sexual, etc) persisteixen i el treball domèstic i de cura se’ns constinua endosant com una “responsabilitat essencialment femenina”. Front a totes aquestes injutícies, la creació de noves destinacions de “turisme sexual” esdevé un nínxol de negoci per a homes i organitzacions  mafioses sense escrúpols, augmentant la vulnerabilitat d’un nombre creixent de dones i nenes, víctimes d’una situació de pobresa i la voracitat sàdica de molts proxenetes i “clients” prostituïdors que exerceixen els seus privilegis masculins d’accés als cossos de les dones. Per ells, poc importar la manca de reprocitat del desig sexual d’elles. Per a ells, és irrellevant si les dones que compren són víctimes de la trata o no. La prostitució, com les violències sexuals en general, són la manifestació de la dominació patriarcal dels homes sobre les dones. La majoria dels homes que compren dones en la prostitució són homes casats amb fill·e·s, amb una vida sexual, lluny del “mite” dels “pobres homes” que no tenen vida sexual ni afectiva. Desmuntem els prejudicis sexistes! La sexualitat dels homes ni és una necessitat, ni és més imperiosa que el nostre desig!! La transformació de les dones en mercaderies qüestiona qualsevol avenç en matèria d’igualtat de gènere. Una societat democràtica i un país lliure no poden admetre l’existència d’una reserva de dones, sotmeses al caprici sexual masculí.”

cartell_dones_eixample_1977

Recordatori de l’origen de la Plataforma:

Diferents col·lectius feministes, sindicats i entitats socials provinents de la Catalunya Nord, la Catalunya Sud i d’altres indrets de França i de l’estat espanyol, s’aplegaran el proper 26-N a la Jonquera en un acte de protesta i de conscienciació ciutadana. Es tracta de denunciar les noves disposicions de la Generalitat referides a la prostitució a les carreteres, que preveuen sancions per a les dones, així com l’explotació de què són objecte en el macro bordell de la Jonquera.

L’acció del 26 de novembre està prevista dins del marc del 25 de novembre, dia internacional per l’eliminació de totes les violències contra les dones; i dins de la lluita contra el proxenetisme i els “clients” prostituïdors, i de la banalització de la mercantilització dels cossos de les dones.

L’action du 26 novembre est prévue dans le cadre de la journée internationale du 25 novembre de lutte contre les violences faites aux Femmes, contre le proxénétisme et les clients “prostitueurs”, et la banalisation de la marchandisation des corps.

MEMBRES DU COLLECTIF DES DROITS DES FEMMES 66 : APEX – ASTI – ATTAC – Ass. des Femmes CGT Ferc – EELV – Femmes Solidaires – FSU – LDH – MRAP – NPA – PC – PG – PS – Solidaires 66.

AVEC LES SOUTIENS : CATW – Collectif Femmes-Mixité CGT 13 – Collectif Midi Pyrénées Droits des Femmes – Comité de Vigilance pour les Droits de Femmes de Montpellier –  Marche Mondiale des Femmes 31 – Réseau méditerranéen contre la traite des Femmes.

Grups promotors de l’acció: Dones d’Enllaç i Collectif Droits des Femmes 66.

5 Respostes to “Qui som? Qui sommes-nous?”

  1. gloria ferrer Novembre 17, 2011 a 3:10 pm #

    Hola visc a l’Hospitalet de Llobregat i m’agradarà contactar amb vosaltres per saber més de l’acció que programeu, així com si a Barcelona teniu previst fer alguna cosa.
    Cordial,ent

  2. Krme Freixa (@ciktricstrans) Novembre 18, 2013 a 9:20 pm #

    Compteu amb mi. Al meu bloc Cicatrices Transgenicas trobareu els meus articles i els meus post contra el puteros i contra les mafies i la campanya: no compris diaris amb anuncis de prostitució. #FueraPuterosdeNuestrasCalles

  3. Sara Martín Març 13, 2019 a 1:01 pm #

    Bon dia,
    Sóc la Sara, treballo com a coordinadora d’un centre d’emergències per a nois migrants menors (Menas).
    Us contacto ja que hem tingut diversos casos repetitius de prostitució en el centre i volem fer un treball de sensibilització i conscienciació sobre el que significa i comporta per les dones el tema de la prostitució.
    Ens encantaria abordar-lo d’una forma professionalitzada ja que els treballadors del centre no tenim la suficient formació com per fer-ho.
    Així doncs, ens agradaria saber si feu xerrades i en aquest cas, si han d’estar remunerades econòmicament ja que el nostre pressupost no dóna abast, però es podria parlar.
    Trobem necessari fer aquesta xerrada i seria molt productiu poder-la fer a través de vosaltres.

    Moltes gràcies pel seu temps,

    Espero una resposta,

    Sara

    • ACCIO FEMINISTA 26-N Mai 14, 2019 a 5:13 pm #

      Sara.
      Disculpa el retràs. No nos haviamos percatado de tu correo. Si todavía lo necesitas puedes anotar el tel de Natàlia professional coneixedora de la problemàtica que està disponible i que os podrà ajudar.
      638.94.29.94

Deixa un comentari