JUNTES I LLIURES DESMUNTEM LA CULTURA DE LA POR

13 nov.

imatgesimbolfeminsta25 de novembre 2013, Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones i les Nenes

Manifest de la Xarxa de Dones feministes contra la Violència

Manifestació a les 7 de la tarda a Canaletes fins la Plaça Sant Jaume – Barcelona

image006

Avui 25 de novembre, Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones i les Nenes, conscients del perill que vivim, de que els nostres drets es retallen dia a dia, i de que pretenen retallar també el nostre poder de decisió i autonomia, estem aquí, de fet com cada dia, posant-nos en joc.

Posant-nos en joc per reivindicar que volem ser lliures. Dones lliures. Lliures d’estimar, de gaudir, de sentir, d’aprendre, de decidir sense por sobre la nostra vida, el nostre cos i el nostre futur. Lliures de viure la vida en solidaritat entre nosaltres les dones i la resta del món.

Posant-nos en joc perquè el sexe i la sexualitat de cadascuna i cadascun de nosaltres són font de vida i no font de control, poder ni de violència.

Ens posem en joc aquí, avui, per manifestar el nostre rebuig a la violència masclista que ens envolta i busca fer-nos petites, porugues, soscavar-nos l’alegria de viure i deixar-nos sense dignitat.

Ens posem en joc aquí, avui, sempre, per clamar i reclamar l’autoritat i el dret, amb els mitjans per a fer-lo efectiu, de decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides. No som armes ni botins al mig dels conflictes armats al món. No som material d’intercanvi ni penyores de les pugnes de poder, dels extremismes religiosos, de les cultures patriarcals. No som violables, manipulables, intercanviables, reprimibles, censurables, mutilables, silenciables, usables ni rebutjables. No som receptacles de criatures a l’ús. Som font de vida i criatures meravelloses que el patriarcat amaga i intenta destruir.

Ens posem en joc avui per dir-vos que, en el nom de la igualtat, està recruant la violència masclista contra les dones joves. Que en forma de micromasclismes segueix vigent el control i l’abús sobre les dones. Que els mitjans de comunicació, els productes culturals, i les relacions fruit de les noves tecnologies enforteixen les relacions de poder, quan es posen a mans del patriarcat.

Ens posem en joc aquí, avui, per donar veu a totes les dones que enguany han perdut la vida pel simple fet de ser dones. Per nomenar a totes les dones i les nenes que estan patint abusos i no veuen la possibilitat de sortir-ne. Per donar força a la veu de les dones. Quan una dona diu NO és NO.

Ens posem en joc aquí, avui, i sempre, per aclamar que la violència és responsabilitat de qui l’exerceix, no de qui la pateix.

Ens posem en joc aquí, avui, per denunciar terrible situació a la que ens releguen els nostres polítics i polítiques reduint els recursos per a les dones i nenes que pateixen aquesta violència, els recursos per a les xarxes de suport, els recursos per a les activitats prevenció, els recursos per acabar amb la violència i amb el dany que genera.

Ens posem en joc aquí, avui, per dir-vos que veiem com ens van robant els drets aconseguits, i que veiem com els mites retrògrads aconsegueixen que la justícia ens ignori, menystingui i titlli de mentideres, mentre la problemàtica es fa més gran.

Ens posem en joc aquí, avui, per demanar a les nostres polítiques que no s’amaguin i s’alineïn amb les dones i les nenes que seguim sent víctimes d’aquesta violència reconeguda, acceptada, tolerada i estimulada.

Seguim posant-nos en joc per denunciar la cultura de la por, que tant alimenten les estructures patriarcals i capitalistes, a les quals desacreditem unint-nos en femení, donant valor a altres models de relació, i creant alternatives des de la solidaritat.

Seguim i seguirem posant-nos en joc per recordar-vos: als qui calleu, que el silenci us fa còmplices de la violència; als qui no escolteu, que triar la ignorància us en fa responsables.

I seguim i seguirem posant-nos en joc per donar alè a totes les dones i nenes que estan patint violència, per reivindicar que tinguin vies per a poder-ne sortir, per aconseguir a la fi, que la violència contra les dones i les nenes sigui quelcom impensable.

Dones, teixim juntes la base de vides lliures, plenes i satisfactòries.

PROU A LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES I LES NENES !!!!

PER UNA VIDA SENSE VIOLÈNCIA !!!!!!

 Xarxa de Dones feministes contra la Violència

prouagressionsalesdones@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: