Perspectiva de gènere en l’educació i en les polítiques socials, claus per la lluita contra la feminització de la pobresa

29 abr.

NOTÍCIA ORIGINAL PUBLICADA A LA WEB DE LA CONFAVC.

“Polítiques socials, laborals i educacionals en visió de gènere; major empoderament de les dones en els moviments socials, i la incorporació de la prostitució com una forma de violència de gènere i masclista més. Aquestes van ser algunes de les conclusions a les quals es va desembocar durant la taula rodona “La injustícia de rostre de dona”, organitzada per la Vocalia de Dones de la FAVBarcelona, amb la col·laboració de la CONFAVC.

En l’acte, en el qual hi va intervenir la representant de la Vocalia de la Dona de la FAVB. Sylviane Dahan; un dels portaveus de la Marea Pensionista. Domiciano Sandoval; i la membre de l’organització francesa, Supervivents de la Prostitució, Rosen Hicher; es van exposar les causes principals que porten a les veïnes d’edat més avançada a ser especialment vulnerables a l”empobriment i a l’exclusió social. Causes com el fet que mentre els veïns han treballat una mitjana de 43’4 anys, les veïnes, només han desplegat un treball remunerat – la cura no es comptabilitza-‘una mitjana de 12’8 anys, la xifra més baixa de la UE. Una realitat que es trasllada després a les prestacions que reben: mentre la pensió mitjana dels jubilats és de 1.067 euros, la de la jubilades és de 659 euros, un 38% inferior,

Per la seva part Dahan va constatar que el binomi de la crisi econòmica i la retallada d’ajudes als serveis de cura i als equipaments està empenyent a les dones “al retorn de casa o al bordell”: unes solucions davant de les quals les veïns s’hi havien de revelar i trobar altres solucions que passaven per un rebuig social de la prostitució. Un port al qual es va arribar amb la intervenció de la ex-prostituta, Rozen Hicher, al explicar la seva experiència i la lluita de la seva organització per a sensibilitzar sobre aquest tema a la societat francesa.

Durant l’encontre hi van participar altres veus crítiques amb l’actual sistema capitalista i patriarcal, com el mateix president de la FAVB, Lluis Rabell, que es va afegir al debat apuntant que ” la pobresa es defineix per raons de gènere, i de geografia del barri”, destacant que la crisi ha transformat “en més rics els barris risc, i amb molt més pobres, els barris pobres”. (Power Point pdf)”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: